Община Царево спусна информационно затъмнение за десетте малки къщички в Синеморец, както

...
Община Царево спусна информационно затъмнение за десетте малки къщички в Синеморец, както
Коментари Харесай

Община Царево засекрети досието "10 къщички" в Синеморец

Община Царево спусна информационно затъмнение за  десетте " дребни къщички " в Синеморец, както и за други застроителни мероприятия.   След като през април под цивилен натиск общината най-накрая разгласява онлайн указател на издадените документи в раздел " Устройство на територията ",  от този момент нищо не е обновено.

Кметът Георги Лапчев дълго отхвърляше гласност за строителните обекти на морския бряг и особено за вилата на известен столичен проектант в местността " Поляните ".  В началото на април фейсбук групата " Да не допуснем Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг " () призова гражданите всеобщо да подават заявление по Закона за достъп до информация общината да даде по електронен път разрешителното за градежа на въпросната постройка (за законността й текат прокурорски проверки).  Гражданите се отзоваха на апела и под дъжда от заявки общината реагира - на 12 април на уеб страницата й изгряха " 6 категории с документи – екселски таблици ()

Но откритостта на кметството се изчерпа с това. Справка, направена на 15 октомври, демонстрира, че екселските таблици не са актуализирани и допълвани повече от 6 месеца. Последната редакция е от 12 април и е в секцията " Издадени разрешителни за градеж ". В другите 5 категории документите са с още по-задна дата.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР